Támogatók:

MCC

Mathias Corvinus Collegium

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) egy 1996 óta működő tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medence-szerte nyújt ingyenes, az oktatást kiegészítő, magas színvonalú képzéseket az általános iskola felső tagozatától kezdve az egyetem végéig. Az intézmény olyan hiánypótló képzéseket is szervez, mint a Roma Tehetség Program, a Női Közéleti Vezetőképző Program és a külhoni politikai iskolák. Az intézmény kiemelkedően tehetséges diákokat támogat abban, hogy a bennük rejlő tehetséget – szociokulturális helyzetüktől függetlenül – a legnevesebb oktatók és tanárok segítségével kibontakoztathassák és kamatoztathassák. Tevékenysége eredményeképpen a kisközösségek és a nemzet iránt elkötelezett, azért tenni akaró, európai színvonalú szakmai ismeretekkel rendelkező fiatalokat kíván képezni.

Az MCC a szűkebb és tágabb környezetükért tenni akaró fiatalok nevelése mellett egy, a szélesebb közönség számára is elérhető tudásközpontot működtet; tevékenysége ugyanis nem merül ki a képzési programok szervezésében. Az intézmény több mint húsz éve elkötelezett a tudományos és közéleti témák felvetése, gyümölcsöző viták és diskurzusok megteremtése mellett. Ebből adódóan képzési programjai szervezésén túl hangsúlyos részét képezi tevékenységi körének konferenciák, beszélgetések, viták, szakmai összejövetelek szervezése, valamint kötetek szerkesztése és kiadása is.

A Collegium interdiszciplináris képzésrendszerét számos sikeres együttműködés kíséri, nemzetközileg elismert vendégelőadói a tudományos élet legkülönbözőbb szegmenseiből érkeznek. Oktatási programjába olyan szaktekintélyek kapcsolódtak be, mint Maróth Miklós és Romsics Ignác akadémikusok, néhai John Lukács történészprofesszor, Bagdy Emőke tehetségkutató vagy Kádár Annamária mesepszichológus.

 

            

            

www.mcc.hu

Aktuális hírek

Verseny
Miről szól?
Állásajánlat
ExxonMobil
Állásajánlat
Loxon
Állásajánlat
Process Solutions

Partnereink

Weboldalunkon cookie-kat használunk a felhasználói élmények javítása, és az azonosítás érdekében, további információk az adatvédelmi nyilatkozatban.Elfogadom