Lámfalussy Sándor Szakkollégium

A Lámfalussy Sándor Szakkollégium a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Karán (PSZK) működő diákszervezet, amely 2010-ben alakult. A Szakkollégium megalapításának célja, hogy az érdeklődő hallgatóknak az egyetemi tanulmányaikon kívül lehetőségük legyen mélyebb ismereteket szerezni a választott szakma tudományos és gyakorlati területein.

A Szakkollégium minden olyan lehetőséget biztosít egy PSZK-s hallgató számára, amellyel a felsőoktatásban eltöltött évei alatt egy támogató közösségben tudja gyarapítani, fejleszteni szakmai tudását, képességeit. A diákszervezet 5 bizottságból épül fel: esettanulmányi, tudományos-kulturális, HR, marketing és külkapcsolatok. Mindegyik bizottság egy-egy szakterületért, valamint a szervezet gördülékeny működésért felel, és mi sem bizonyítja jobban azt, hogy az elvégzett munka sikeres, minthogy 2021 tavaszán a Lámfalussy Sándor Szakkollégium elnyerte a minősített szakkollégium címet.

Fontos törekvésünk, hogy tagjaink azokat a kompetenciákat is fejleszteni tudják, amelyek az üzleti életben nélkülözhetetlenek, és a munkaadók elvárásai között szerepelnek. A Szakkollégium keretein belül ezért kurzusokat és előadásokat szervezünk, hogy bővítsük tudásunkat és fejlesszük különböző készségeinket. Ezenkívül rendszeresen szervezünk és veszünk részt magunk is különböző szakmai konferenciákon, vitaesteken, kerekasztal beszélgetéseken.

Nagy hangsúlyt fektetünk továbbá a Tudományos Diákköri Konferencián való szereplésre és az országos és nemzetközi esettanulmányi és üzleti szimulációs versenyeken való részvételre, hiszen hozzánk olyan hallgatók csatlakoznak, akik szeretnék kihozni a maximumot magukból és az egyetemi éveikből, időt és energiát nem kímélve.

Az BGE támogatásával diákszakszervezetünk tagjai hazai és nemzetközi esettanulmányi versenyeken vehetnek részt, ezáltal tagjaink valóban gyakorlati és aktív üzleti ismereteket és tudást szerezhetnek. Saját szervezésű versenyeink: a Lámfalussy Sándor Üzleti Szimulációs Verseny, az Országos Controlling Esettanulmányi Verseny, a Lámfalussy Sándor Esettanulmányi Verseny, amelyek nagyszerű lehetőséget biztosítanak a jelentkezőknek, hogy valós vállalati problémákon, döntési helyzeteken keresztül tesztelhessék megszerzett tudásukat.

Hiszünk abban, hogy a Szakkollégium egy aktív, elkötelezett, értékorientált, élő közösség, amely a tagok aktivitása által telik meg tartalommal és válik olyan céltudatossá és elfogadóvá, amilyenné az elmúlt több mint 10 évben vált.

 

Aktuális hírek

Verseny
Miről szól?
Állásajánlat
ExxonMobil
Állásajánlat
Loxon
Állásajánlat
Process Solutions

Partnereink

Weboldalunkon cookie-kat használunk a felhasználói élmények javítása, és az azonosítás érdekében, további információk az adatvédelmi nyilatkozatban.Elfogadom