A bajnokság
Nézd meg a 2014-es DMB
Az FHB által kínált
Itt kérhetsz a részvételről

Verseny

Diák Menedzsment Bajnokság 2014

Május 9-én lezajlott a döntő a legjobb 10 csapat részvételével, amely a Tata Consultancy Services központjában került megrendezésre.

Ezen az alkalmon a csapatok új kihívással is szembesültek: amellett, hogy a stratégiai szimuláció egy nehezített változatával kellett megküzdeniük, a prezentációs képességeiket is összemérték a résztvevők. A döntős csapatok tiszta lappal indultak, a két feladatrész eltérő súllyal számított be a végső eredménybe. A prezentációkat a támogatók (FHB Bank, TATA Consultancy Services, Red Bull) képviselői zsűrizték a nap folyamán. A végeredmény délután 4 órakor született meg, és ezt követően az eredményhirdetésen kerültek átadásra az idei nyeremények is.

A verseny ebben az évben az infokommunikációs iparág kihívásaiba engedett bepillantást nyerni. A csapatok számára egy ICT iparágban tevékenykedő termelővállalat irányítása volt a feladat. A bajnokság során a gyártást és az értékesítést érintő, különböző stratégiai kérdésekben kellett döntéseket hozniuk csapatotoknak, szem előtt tartva a megtérülés és nyereségesség kérdéseit is, hiszen a csapatok irányította vállalatok eredményességének sikerességét az átlagos ROA alapján állapítottuk meg.

Az idei évi Diák Menedzsment Bajnokságra április 1-jéig lehetett regisztrálni. Ezt követően a tesztfordulók során a versenyzők kipróbálhatták a szimuláció működését, hogy az élő selejtezőkre már felkészülten érkezhessenek.
 
Az élő regionális selejtezők április 4. és 17. között kerültek megrendezésre az ország 6 városában. A verseny izgalmai mellett ezeken az alkalmakon a támogatók által biztosított ajándékok is hozzájárulnak a remek hangulat kialakításához. Képgalériáért katt ide!
 
A május 9-i döntőn, aminek helyszínét a TATA Consultancy Services ezüst támogatónk biztosította, a 10 legjobb csapat küzdött az első helyért, melyet végül az  Equilibrium szerzett meg. Nagyon jó hangulatú napot zártunk, jövőre pedig újult erővel folytatjuk.
 
Ne maradj le Te sem! Kövesd az eseményeket folyamatosan Facebookon, jövőre pedig szedd össze a csapatod, és indulj Te is!
 
 
Fődíjak 2014-ben:

Karrierlehetőség az FHB Banknál és egy 4 napos 4 csillagos nyaralás Siófokon

Tréningcsomag 450 000 Forint értékben az első 3 csapat tagjainak a TCS-től

Formula 1 Magyar Nagydíj belépők a Red Bulltól

150 000 Ft értékű Extreme Digital vásárlási utalvány az EcoSimtől

 

Ezüst támogatók
FHB Bank
Tata Consultancy Services

Partnerek
ÁVF
PSZF
HVG Állásbörze
SZIN
Red Bull
Liska Tibor Szakkollégium

Médiapartnerek
EcoSim
HVG
VS.hu
frissdiplomás.hu
Eduline